- Forum Dacia -

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Regulamentul Confederatiei DACIA

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Balki

avatar
Administrator
Administrator
Reguli de baza
1. Inainte de a incepe
Daca imi doresc cu adevarat sa fac parte din Aliantele Dacia, inainte de inceperea Turneului Final 2015, trebuie sa-mi raspund la urmatoarele intrebari:
Ce beneficiu real pot aduce pentru Dacia?
Ce experienta am?
De cati ani joci?
Cate servere?
Sunt un incepator?
Cat timp vreau si pot sa investesc?
Cat de mult vreau sa lupt,  sau cat de pregatit de actiune sunt si pot sa investesc in serverul asta?
Cat timp poate fi contul  online in fiecare zi?
Utilizez aur? Sunt un utilizator care foloseste aur la greu?

1.1 Decide!  Cont ofensiv, defensiv sau suport?
Fiecare jucator trebuie sa fie sincer cand raspunde la intrebarea: “cat timp si cata energie pot cu adevarat sa investesc?”
Numai conturile foarte bine acoperite cu personal, cu suficient timp, aur si experienta ar trebui sa se gandeasca sa  joace ofensiv!
Daca contul tau nu este capabil sa faca urmatoarele lucruri, ar trebui sa te feresti de a juca pe un cont ofensiv:
- Atac sincronizat la secunda, 4 valuri pe secunda;
- Senatorizare fara capetenii in atacul de curatare;
- Fara joc egoism (echipa inainte de contul propriu), fara discutii pentru orice trebuie sa faci, sau ti se cere sa faci (de catre coordonatori);

Joaca pe cont defensiv daca nu poti aloca decat timp moderat pentru acest joc.

Daca joci  doar ca sa faci act de prezenta in Turneului Final 2015, joaca un cont suport/furnizor de resurse si aceste conturi sunt foarte importante.

2. Start
Jocul incepe in cadrane predefinite!
Din prima zi conducerea este autorizata sa emita directive.
Duceti la indeplinire instructiunile directe fara discutii (nu trebuie sa se discute la fiecare nivel  „DE CE?”)
Trebuie acordata atentie sfaturilor liderilor meta aliantei Dacia. Acestia sunt jucatori cu multa experienta care stiu cum trebuie sa joace o alianta pentru a castiga!
Ai incredere in experienta liderilor. Nu considera ca daca ai jucat bine 3 servere esti profesionist!

3.Fondarea celui de-al doilea sat
3.1 Settler-push (sprijin pentru instruierea colonistilor)
Asta etapa este organizeata si coordonata de lideri, iar tu (daca esti implicat in aceasta etapa), trebuie sa fii online! Nu este de nici un folos daca inamicul te farmeaza tocmai pentru ca tu nu esti online cu orele si resursele zac pe contul tau fara supraveghere!
Conturile de varf au nevoie de sprijin!
Primul sprijin il primeste contul care are prima resedinta la nivel 10 si puncte de cultura necesare fondarii.
Fiecare cont trebuie sa participe la trimiterea resurselor pentru suportul colonistilor, numai in acest fel fiecare jucator este capabil sa colonizeze mai  rapid.
Ai dreptul sa nu trimiti pentru instruirea colonistilor, doar daca in momentul primirii massului la randul tau esti la nivelul de a-ti instruii proprii  colonisti.

3.2 Zona de colonizare
- Fiecare cont colonizeza in zona aliantei sale
- Conducerea va stabili lista cu zonele de colonizare
- Vei primi coordonatele pentru colonizare in momentul in care esti capabil de colonizare ( puncte de cultura si 3 colonisti)
- Inainte de a coloniza arunca-ti o privire de ansamblu asupra  hartii. Daca in aria de 7x7  din apropierea satului tau ales, este alt sat de 9 sau 15 crop, consulta  pe lista de colonizare pentru a vedea daca acel sat este in curs de colonizare de catre altcineva. Daca da, discuta cu cel care va detine sau detine deja acel sat de crop daca este ok sa te stabilesti in zona de 7x7 a viitorului lui sat principal.
Incearca un compromis cu el, legat de oazele comune (in general, primul cropper fondat va avea prioritate la oaze, din postura de capitala), pentru a evita conflicte ulterioare. Vom actiona ca buni colegi, intotdeauna e de preferat sa avem vecini pe harta aliati.
- Regula de baza: nu se colonizeaza in zona de 7x7 a capitalei (viitoarei) a unui alt cont (exceptand bineinteles un cont inamic) fara acceptul/discutiile prealabile
- In cazul in care 2 (sau mai multi) jucatori colonizeaza simultan pe locatii din acelasi 7x7, se va gasi o solutie de compromis. Oazele vor fi impartite in mod egal, dar respectand conditiile mentionate la capitolul 4.Oaze.
- Imediat dupa ce ai inceput colonizarea, trebuie sa iti scrii numele pe lista cu colonizari;
- Nu se admit rezervari, deoarece jucatorul cel mai rapid trebuie sa obtina cele mai bune cropuri, pentru a nu permite inamicilor sa fondeze  pe cele mai bune sate din zona voastra.

Conturile defensive trebuie sa caute parteneri ofensivi, sa colonizeze langa ei si sa colaboreze strans.
Alege un sat pe care ti-l poti permite, nu este bine sa ai un sat de 15 crop doar de dragul de a-l avea, trebuie sa-l poti folosi la capacitatea maxima.
Daca intarzii cu colonizarea, discuta cu liderul  tau pentru a obtine o zona in care merita sa completezi goluri din harta sau sa inlocuiesti un alt jucator

4.Oaze
Capitala are intotdeauna intaietate la oaze.
In cazul in care exista mai multe capitale cu acces la aceleasi oaze, primul care a fondat va avea intaietate, dar in general capitala fondata pe un cropper  are intaietate fata de capitala fondata pe un semicroper, capitala fondata pe un semicroper are intaietate fata de o capitala fondata pe un sat cu 7 lanuri de crop , capitala fondata pe un sat cu 7 lanuri de crop are intaietate fata de o capitala fondata pe un sat cu 6 lanuri de crop
La satele normale ofensive (extinse) nu se anexeaza  oaze deoarece  inamicul este capabil sa spioneze foarte usor oaza si sa determine  productia-minus de crop (sunt necesari doar 2 spionaje cu un decalaj de aprox 10 secunde intre ele pentru a afla productia/ora)
Daca anexezi o oaza, pentru 24 ore nu o apari cu trupe impotriva  propriilor colegi de alianta, le dai un mesaj si ii anunti ca satul tau a anexat oaza respectiva.
La fel se procedeaza pentru senatorizarile satelor inactive si/sau natare.
Daca unii inca pornesc atacuri dupa 24 de ore de la mesaj  este optiunea voastra sa va aparati .
In astfel de situatii insa este util sa pastrati rapoartele in arhiva, pentru ca punctul dvs de vedere sa fie aparat cu argumente in cazul in care intram in contradictie cu alta alianta si litigiul trebuie discutat cu respectivii. In mod normal, nu vreti sa cititi injuraturi …  trebuie sa jucam impreuna, nu este util ca cineva sa se considere ca el este cel mai tare si ceilalti jucatori incepatori, nu trebuie sa tinem seama de nationalitate, varsta sau genul altora. Fiti siguri ca fiecare echipa care porneste in Turneului Final din 2015, are aproape acelasi numar de jucatori buni, membri onesti, incepatori si dobitoci egoisti, asa ca fiti atenti cu cuvintele pe care le alegeti.

5. Comportamentul in propria alianta (in general)
Fiecare alianta isi poate stabili propriile ei reguli suplimentare, dar cred ca fiecare jucator trebuie sa respecte regulile generale.
Regulile meta au prioritate fata de regulile aliantei.
Daca nu sunt conforme, sau apar neclaritati, intrebati liderul
Fiecare cont are nevoie de inlocuitor (sitter). Daca aveti destui coplayeri si nu este necesar sitterul , vorbiti cu liderul vostru. Daca este un tip inteligent si are incredere in dvs, poate ca nu va fi necesar sa aveti sitter deoarece nu este util sa se iroseasca sitteri pentru conturi active 24/24 de ore, sitterii buni sunt rari!
Daca un jucator vrea sa schimbe alianta, ambii lideri trebuie sa fie de acord. In caz contrar jucatorul trebuie sa paraseasca meta alianta. Schimbarea aliantelor distruge jocul echipei. Nu sunt doriti  jucatorii care vor sa schimbe alianta doar ca sa scape de sarcini.

6.Tipul de conturi in functie de caracterul jocului
6.1 Contul Ofensiv
Trebuie sa urmeze in tocmai planurile de atac elaborate de strategul ofensiv.
Actiunile meta si ale aliantei sunt obligatorii pentru toata lumea.
Daca nu esti capabil sa iti realizezi misiunile, cauta un inlocuitor si vorbeste din timp cu liderul sau strategul, ca ei sa fie capabili sa reactioneze!

Regula de baza
- Senatorizare fara capetenii in atacul de curatare.
- Trebuie sa fi capabil sa sincronizezi 4 valuri la secunda
- Trebuie sa fi capabil sa te sincronizezi la secunda cu colegii care ataca aceeasi tinta
- Berbecii! Cel mai discutat subiect! Normal este vorba despre o formula simpla: infanteristi / berbeci = 10/1 pana cand ai aproape 3000 berbeci. De ce? Este foarte simplu, imagineaza-ti ca ai o ofensiva de aprox. 30 k maciucari si 16 k teutoni si stai in fata portii unui sat. Si cu 300 de berbeci poti darama poarta la fel de bine, dar va necesita un timp mai indelungat decat cu 3k berbeci. In tot acest timp iti mor trupe …. multe trupe. Pe serverele normale spunem ca 3000 berbeci sunt de ajuns, deoarece pierderile cu si mai multi berbeci sunt egale (la fel). Pentru defensive mari cum gasim la planuri, artefacte sau minuni vom avea  berbecari dedicati. In functie de defensivele intalnite, in timpul Turneului Final 2015, este posibil sa solicitam instruirea unui numar mai mare de 3000 berbeci!  

6.2 Conturile defensive
- Sunt  conturi ce se concentreaza numai pe constructia de trupe defensive. Spre deosebire de serverele normale avem nevoie de defensive chiar din primele 2-3 zile ale serverului.
- Nu construiti numai defensive in unul sau doua sate. Cel mai bine este: sat-defensiv si 3 sau 4 sate suport pentru fiecare din ele, asa incat sa puteti sa recreati (trupe) foarte rapid.
- Nu-i parcati la o distanta mare si necunoscuta liderului vostru.

6.3 Conturile suport
- Sunt conturi pe care le poti farma.
Primesti un mesaj de la cel care detine un cont suport. In mod normal se da la farmat jucatorilor care detin artefacte cheie, conturile importante care isi pierd armata ofensiva sau e nevoie de refacere rapida  de trupe defensive.
- Acest cont joaca normal. Cand a terminat de ridicat un sat, raporteaza acest lucru si este pus la farmat.
- Contul suport are nevoie de o capital fondata pe un sat normal cu 6 lanuri de crop. Pot aparea situatii in care o capitala fondata pe un croper sa devina support de stationare pentru trupe unui alt cont ofensiv.
 
7. Artefacte
- Empiric artefactele in Meta sunt foarte rare, asadar  putem da artefacte numai celor mai activi si importanti jucatori (conturi)
- Jucatorii ofensivi sunt prioritari, deoarece ei trebuie sa construiasca ofensiva intr-un sat. Defensiva poate fi produsa in mai multe sate.
- Primesti acest artefact doar 24 ore, in acest timp prezenta pe contul trebuie sa fie permanenta, daca nu, atunci va trebui sa astepti pana cand vei putea realiza asta.
- Daca ratezi capturarea sau senatorizarea unui artefact, nu esti automat indreptatit la urmatoarea incercare
- E posibil ca o cerinta obligatorie sa obtii acel artefact, prezenta liderului ca sitter pe contul tau  sau a managerului de artefacte pe durata in care ai in posesie un artefact. Nu vrem sa-l pierdem usor , doar pentru ca toata lumea crede ca poate sa aibe grija de el.
- Folosirea aurului este absolut necesara!

Exemplul 1:
- in cazul artefactele mari de instruire trupe: daca nu ti-ai pierdut ofensiva, primesti artefactul numai daca construiesti trupe 24/24; fara acest lucru acest artefact nu isi are rostul si ar putea fi folosit de altii care au nevoie de el.
Exemplul 2:
- in cazul artefactul pentru constructia Hambarelor Extinse şi Grânarelor Extinse il primesti dupa ce ai ridicat lanurile de crop la nivelul 15 pe capitala (cladiri ca academia, fieraria, casa eroului, etc pot fi daramate)

9. Schimbarea aliantei
- Nu se schimba alianta fara motiv
- Ambii lideri (cel viitor si cel prezent) trebuie sa fie de acord
- Daca parasesti o alianta fara nici un acord, esti exclus din Meta, o revenire nu este posibila si oricine poate farma si senatoriza contul tau

10. Incalcarea regulilor
- Daca incalci una din regulile de mai sus, vei fi atentionat
- Liderul va decide in cazul mai multor incalcari de reguli daca exclude contul tau; aceasta va fi decizie pentru un caz individual.

11.Excluderi
- dupa 2 incalcari ale aceleiasi reguli
- dupa 3 incalcari de oricare reguli.
Sa speram ca nu va devenii o practica obisnuita  de a pierde conturi, dar o data exclus, nu mai este posibila revenire!

Vezi profilul utilizatorului
Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Niciun comentariu.

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum